Aanmeldingsprocedure

Als je geïnteresseerd bent in een plek in het Parentshouse dan kun je je aanmelden via het contactformulier op de website. Uiteindelijk komen alle aanmeldingen terecht bij de selectiecommissie. Vergeet in de mail niet je telefoonnummer te vermelden.

Eén van de commissieleden neemt telefonisch contact met je op om te kijken of je aan de criteria van toewijzing voldoet. In dit korte telefonische gesprek inventariseren we samen of het Parentshouse iets voor jou is en of we je direct kunnen plaatsen. Als we niet direct plaats hebben, dan kunnen we je op de wachtlijst plaatsen.

Als er plaats is, en je voldoet aan de criteria, dan wordt er een afspraak gemaakt voor een intakegesprek. In een gesprek van ongeveer een uur met de selectiecommissie wordt er stilgestaan bij jouw persoonlijke motivatie en mogelijkheden. Aan de hand van dit gesprek wordt samen besloten of jij één van de nieuwe bewoners wordt. Als dit besloten is, volgt een ontmoeting met de andere bewoners.

Het is mogelijk om van te voren een kijkje in één van de huizen te nemen, als je serieus overweegt je op de wachtlijst te laten plaatsen. Je kunt dit dan aangeven bij de selectiecommissie.

Zowel in Amsterdam-IJburg als in Amsterdam-Nieuw West zijn er per gebied 6 plekken beschikbaar, in totaal 12 plaatsen.

Advertenties